Tekemistä alueella

Luontoaktiviteetit, päiväretket ja paljon muuta

Rantasauna

Aurantolassa on tilava sauna aivan järven rannassa ja sitä voi vuokrata tunneittain. Tunnelmallisen saunomisen kruunaa pulahdus Karijärven kirkkaisiin vesiin.

Saunarakennuksesta löytyy tunnelmallinen, takalla varustettu pukuhuone jossa on runsaasti tilaa rentoutua kylmän juoman tai kasvonaamion kanssa saunakäyntien välissä. Saunan terassilta aukeaa mahtava järvimaisema. Näkymä on sanoin kuvaamaton erityisesti auringonlaskun aikaan.

Rantasaunan hinnat:
Perhesauna (1-5 hlöä) 25 € / tunti
Ryhmäsauna (6-10 hlöä) 50 € / tunti
(Majoittujille ja kanta-asiakkaille on omat hinnat. Kysy vastaanotosta.)

Luonnossa tekemistä ja välineiden vuokraus

Aurantola tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet uimiseen, kalastukseen ja muihin vesiaktiviteetteihin jotka tekevät kesälomasta unohtumattoman ja nautinnollisen kokemuksen. Meiltä on mahdollisuus vuokrata kanootteja ja SUP-lautoja joilla voi tutustua Karijärven maisemiin tai lähteä vaikka pidemmälle retkelle. Aurantolasta lähtee melontareitti useiden järvien ja jokien kautta esimerkiksi Verlaan asti.

Aurantola sijaitsee erinomaisista kalastusvesistä tunnetun Karijärven rannalla. Intohimoisimmat kalastuksen harrastajat tuovat mukanaan oman veneensä, ne on helppo laskea vesille veneenlaskupaikalta. Useimmille riittää kalastukseen mökin hintaan sisältyvä soutuvene, joka sopii hyvin myös mukavalle järviretkelle kuumana kesäpäivänä.

Muita aktiviteetteja ovat pyöräily, rantalentopallo ja muut ulkopelit. Kartanolta voi ilmaiseksi lainata polkupyöriä, pelejä ja palloja. Pyöräillen tai kävellen on rentouttavaa tutustua lähiseudun maalaisidylliin ja kauniiseen, puhtaaseen luontoon.

Juhannusaaton tanssit tallin vintillä

perjantaina 21.6.2024 klo 20-01.30, liput 10€

Aurantolan possujuhlat tallin vintillä

Lauantaina 14.9.2024 alkaen klo 19

Ruokailu klo 19-20.30, Tanssit klo 21-01.30

Palvattu possu, kermaperunat, gratiinia, salaattia ja patonkia

25€/hlö (sis. tanssilipun 5€)

Muista ilmoittautua ke 11.9.2024 mennessä: sharp@aurantola.fi p.05 386 164

Luontoretkiä

Aurantola on vain pienen ajomatkan päässä upeimmista luonnon nähtävyyksistä Kymenlaakson alueella.

Suosittu Repoveden kansallispuisto (44 km Aurantolasta) tarjoaa useita eri vaikeusasteisia ja pituisia retkeilyreittejä. Veden ympäröimä ja mäkinen puisto tarjoaa todella upeat maisemat, varsinkin vuorien huipuilta. Vaikeakulkuisimmilla paikoilla on portaita ja pitkospuita. Yksi kohokohta on 55 metriä pitkä Lapinsalmen silta, korkeutta 12 metriä veden pinnasta. Repovedellä voi nauttia turvallisesti luonnosta, kasvistosta ja eläimistöstä ja levähtää puistossa sen useilla nuotio- ja taukopaikoilla. Patikoinnin lisäksi Repovedestä voi nauttia pyöräillen tai vesillä liikkuen. Alueella toimii useita yrityksiä, jotka tarjoavat palveluitaan ja vuokravälineitään kanooteista maastopyöriin.

Vähän lähempänä sijaitsee luonnonkaunis Hiidenvuori (30 km Aurantolasta), joka nousee 60 m Kymijoen yläpuolelle. Se on muinainen jääkauden muovaama paikka, joka on ollut henkeäsalpaava näky jo tuhansia vuosia. Kesällä Hiidenvuori on tapahtumapaikka, jonka kohokohta on joka kesäinen yöllinen musiikkikonsertti kukkulan laella. Hiidenvuoreen voi tutustua kävellen, polkupyörällä tai vedestä käsin. Puistossa on laituri veneilyyn ja uimiseen, tulentekopaikka piknikeille, sekä kaksi kompostoivaa käymälää.

Heisanharju (25 km Aurantolasta) on toinen Aurantolan lähistöllä sijaitseva luonnonsuojelualue, jolla on runsaasti vapaa-ajan viettomahdollisuuksia upeista retkeilyreiteistä kalaisiin vesiin, joiden saaliit voi saman tien valmistaa nuotion äärellä. Vielä samasta metsästä poimitut marjat ja sienet tekevät Heisanharjusta entistä täydellisemmän kohteen perhepiknikeille. Taukopaikalta löytyy varauskota ja avoin kota tulisijoineen, pöytäryhmä, kaivo, kompostoiva wc, puuliiteri ja uimalaituri.

Aurantolan laavut. Luonnosta voi nauttia myös aivan mökkien tuntumassa. Aurantolan  mailla on kaksi laavua nuotiopaikkoineen joissa voi nauttia mukavasta piknikistä aivan kuin kansallispuistossa, kauniin järvinäköalan parissa.

Päiväretkiä

Vain 20 km päässä Aurantolasta on Unescon maailmanperintökohde – Verlan tehdasmuseo. Se on todella ainutlaatuinen paikka, jossa kulttuuri, historia, arkkitehtuuri ja luonto yhdistyvät yhdessä maalaten upean kuvan Suomen historian tärkeästä kehitysvaiheesta. Tehdasmuseossa järjestetään opastettuja kierroksia, mutta museo on vain osa alueen tarjonnasta. Viinipuodista paikallisten käsityöläisten työpajoihin, Verla on koko päivän seikkailu koko perheelle.

Kouvolan keskustaan on 40 km Aurantolasta. Kouvolassa sijaitseva Tykkimäen vesi- ja huvipuisto ilahduttaa varsinkin lapsiperheitä, mutta muutkin löytävät sieltä paljon tekemistä. Shoppailusta pitävät tykästyvät varmasti Kaakkois-Suomen suurimmasta ostospaikasta kauppakeskus Veturista, josta löytyy suurin osa suosituimmista ketjuliikkeistä, sekä useita kahviloita, ravintoloita ja elokuvateatteri. Kulttuurin ja historian ystävien tulisi puolestaan tutustua Kouvolan Kasarminmäkeen, sekä museokortteliin, jossa kaupungin historia huokuu rakennuksista ja käsityöläisten putiikeista.

Lisää palveluita alueella

www.gokymi.com
www.repovesikeskus.fi