Vacation in historical Kouvola

B&B and cottage accommodation amidst beautiful nature

Additional options

Welcome to Aurantola

We invite you, your family, your guests, your colleagues to relax and unwind in Aurantola. The historic manor will be an enjoyable setting for your holiday, meeting or event. Beautiful nature, comfortable accommodation and various outdoor activities await you in Aurantola.

Our guests love Aurantola for discreet friendly service and unforgettable experience.

– The Sharp family

B&B Rooms

There are five double rooms on the upper floor in the manor house. The rooms have private toilet and shower. A rich breakfast is served downstairs.

See the rooms →

Holiday Cottages

Aurantola holiday cottages are scattered in a beautiful birch grove by the lake. A shared sandy child-friendly beach is only 80-100 meters away.

See the holiday cottages →

Events

Beautiful lake landscapes of Aurantola and the charming manor are perfect for both a romantic wedding and a corporate event.

See the event spaces →

Are you looking for a camping holiday destination?

Explore the campsite →

Historic Manor and Neighbourhood

The sky-blue Aurantola manor house is located in a unique uncontaminated natural setting on the shores of Lake Karijärvi, in Kymenlaakso region. The history of the manor is interesting and dates back to the 17th century.

The Sharp family acquired the Aurantola manor in 2001 on Vappu, a public holiday which is celebrated on 1st May. This is how life goes on in Aurantola amid joyful celebrations, family parties and just relaxing holidays.

Read more about the history of the manor →

Guest Reviews

A beautiful and peaceful place, ideal rural tranquil getaway. If you want to get away from it all and chill out then book this place. Friendly owners who advised on local attractions/activities.

Kevin

No words to describe how beautiful is this magic place among a wonderful nature: it looks like a fairy place. We spent two nights in a nice wooden cottage. Inside our cottage everything was perfect: an equipped kitchen, a living room, two bedrooms on the loft, a bathroom and even a sauna. Outside a table, some chairs and a barbecue. It takes 10 minutes to get a big supermarket and a very good restaurant (Vanha Kelo). Finally, if you like hiking a little bit, you can visit Repovesi National Park.

Giovanni

Voimaannuttavan rauhallinen visiitti rustiikissa ympäristössä. Olimme tuon viikonlopun ainoat majoittujat päärakennuksessa. Meille oli katettu oma, todella monipuolinen, aamiainen yläkerran oleskeluaulaan, aivan huoneemme viereen, luksusta. Vaikka ilma ulkona oli jäätävän kylmä ja tuulinen, sisällä oli lämmintä.

Maija

Mukava, ihana luonnonläheinen paikka ja vielä eläinystävällinen. Bonuksena satuttiin possujuhlien aikaan mökkeilemään ja juhlat ruokineen olivat mainiot. Hyvä bändikin ja tanssilattialla tilaa.

Taina

Pikainen yöpyminen harrastustoiminnan lomassa. Kaunis, rauhallinen sijainti ja vaatimaton mutta miellyttävä saunallinen mökki, jonka ovelle pystyi pysäköimään. Ystävällinen henkilökunta. Herkullinen uuniperunan täyte.

Timo

Paikka oli aivan huikean hieno. Mökit kauniissa ja suojaisessa saaressa. Mökit todella siistejä ja kaikki tarvittava löytyy. Kaikki paikat todella hyvässä kunnossa niin mökissä kuin ympäristössäkin.

Ville

Mukava vanha kartano iloisen emännän johdossa ja vanhoine huonekaluineen innosti. Aamupala oli laitettu valmiiksi jääkaappiin, niin että sen pystyi nauttimaan silloin kuin halusi. Oli rauhallista. Lisäoleskelutilaa oli mukavasti aulassa, jota saattoi käyttää oman huoneen lisäksi. Sähkösauna järven rannalla oli mahtava.

Heini

Kaunis ja rauhallinen paikka. Erittäin ystävällinen palvelu ja suloinen vinttihuone hyvällä sängyllä. Aamupala, joka laitettiin illalla valmiiksi, oli niin runsas, että sain siitä myös hyvän iltapalan.

Anonyymi

Mökki oli pienehkö, mutta pidimme mutkattomista pintamateriaaleista ja ulkoasusta ulkona ja sisällä. Mökkimme lähellä oli uimaranta ja saunasta oli hyvä kävellä veteen virkistäytymään. Alueen hiljaisuus oli jotakin aivan uskomatonta: asuintaajamien ainainen taustamelu oli täysin poissa. Majoittujille oli käytössä myös useita veneitä, joista yhtä meidänkin piti testata. Sitä oli kevyt soutaa Karijärvellä. Maittava iltapala valmistui mökin pihassa olevalla pallogrillillä saunan jälkeen. Aamulla teimme pienen kävelyretken saaren toisella rannalla olevalle laavulle, ennenkuin piti taas jatkaa matkaa.

Sari

Mukavaa mökkimajoitusta lapsiperheelle lähellä Tykkimäkeä. Oiva hinta-laatusuhde. Mökin varustelu oikein riittävä, ja tilaa oli hulppeasti nelihenkiselle perheelle.

Lilli